Ladok

Projektavslutning med siktet framåt

2018-04-24

Förra veckan var det projektavslutning för Ladok3-projektet. Alla som jobbar i konsortiet hade bjudits in till Långholmens konferenshotell för ett lunch-till-lunch-möte från torsdag till fredag. Medan eftermiddagen på torsdagen var retrospektiv och ägnades åt en tillbakablick av projektet, ägnades fredagen åt att blicka framåt. Hur går vi vidare på bästa sätt? Hur säkerställer vi att systemet är och uppfattas som lättanvänt?

Även om projektet har tagit slut är inte arbetet färdigt. Nu går vi in i en ny fas där det handlar om att satsa helhjärtat på vidareutveckling och förbättring av systemet.

De olika teamen presenterade sina egna, personliga reflektioner avLadok3- projektet, och många av presentationerna drog ner en hel del skrattsalvor.
Ladok3-projektet startade redan 2010 och Jonas Brorsson, tidigare förvaltningsledare, berättade om de många förberedelserna.
När systemet kan produktionssättas på Lunds universitet ska projektet avslutas. Så var det sagt och så blev det. Det är fortfarande 15 lärosäten kvar som ska produktionssätta nya Ladok men själva Ladok3-projektet är slut. Nu går vi över till att vidareutveckla systemet och förbättra funktionaliteten.
Stämma, styrelse, konsortiechef, produktägare, drift, utveckling och verksamhetsstöd. Så ser dagens organisationsskiss ut.