Ladok

Uppgradering 5 juli – Version 2.21

Nyheter rörande studieavgifter

Nu finns en utdatavy för den nya studieavgiftshanteringen. Här kan du söka fram studenter som är betalningsskyldiga och se information om
utbildningen de går, tillstånd (ej påbörjad, registrerad, återbud m.m.) och betalningsstatus. Se instruktioner i lathunden Utdata nya studieavgiftshanteringen

Tre nya typer av mejlaviseringar kan skickas ut till studenter: Påminnelse månaden innan sista betalningsdag, avisering om delbetald faktura och avisering om helt uppfyllt betalningskrav. Gränssnittet för att ställa in mejlaviseringar har även förändrats. Instruktioner för att aktivera de nya mejlutskicken finns i lathunden Inställningar för mejlaviseringar, dokument och sista betalningsdag, se även exempel på hur mejlen formuleras.

Nu går det att skapa fakturor manuellt för studier efter utbildningstillfällets ordinarie studieperiod. Det är framförallt användbart på lärosäten där studenter fortsätter på sitt gamla programtillfälle efter ett studieuppehåll. Se instruktioner i lathunden Studentens betalningsskyldighet och fakturor (sida 8).

Studenter kan numera se hur mycket av studieavgiften som återstår att betala på en faktura efter att en betalning har registrerats:

 

Glad sommar!

Det här är det sista utskicket om nyheter i Ladok som görs innan sommarsemestern. Ladok fortsätter att uppgraderas hela sommaren, men bara med mindre rättningar/förändringar.

2023-08-23 | Webmaster