Ladok

Uppgradering 11 oktober – Version 2.28

Nyhet: Ladok för alumner

Nu släpps Ladok för alumner. Den nya funktionaliteten ger tidigare studenter tillgång till vissa tjänster som tidigare bara funnits tillgängliga för aktiva studenter. I det nya gränssnittet kan tidigare studenter logga in med Freja eID och komma åt följande tjänster (kan variera mellan lärosäten):

  • Intyg (resultat och nationellt resultatintyg)
  • Examen och bevis (se utfärdade bevis, dela och ansöka om examensbevis)
  • Mina uppgifter
  • Exrex
  • Byt lärosäte

En student som har studerat vid mer än ett lärosäte får välja lärosäte vid inloggningen.

På inloggningssidan för Ladok för studenter finns det en länk till Ladok för alumner.

Lättare att byta språk

Nu är det lättare att byta språk mellan svenska och engelska. Valet görs direkt i din profilmeny som finns uppe i högra hörnet.

Nytt inom tillgodoräknande

Från och med version 2.28 visas kursversionen i listningen av kurser i  tillgodoräknandevyn. Det här underlättar till exempel för studenter som har läst på flera versioner av samma kurs.

Förbättrad tangentbordsstyrning

Merparten av vyerna i Ladok för personal har nu fått ny, mer tillgänglig, tangentbordsstyrning. Detta innebär bland annat att tabb-tangenten kan användas för att röra sig mellan olika nivåer på sidan (t. ex. olika meny-nivåer) och pilar för att röra sig inom nivån.

Mer information och exempel på hur tangentbordsstyrningen används finns i lathunden Kortkommando, tangentbordsstyrning och andra tips.

2023-11-01 | Webmaster