Ladok

Uppgadering 2 februari – Version 1.84

Nyheter rörande resultat

  • Vid resultatrapportering visas inte längre någon varning i raden för de studenter som någon gång varit avstängda. Sedan tidigare visas hinder om användaren försöker spara ett resultat med examinationsdatum som infaller under avstängningsperioden.

Nyheter rörande studiedeltagande

  • Funktionen för att registrera flera studenter utifrån period kan inte längre nås från sin tidigare placering (i fliken ”Deltagare” för en kurs). Funktionen nås numera enbart via Studiedokumentation -> Hantera flera (se lathund sida 3).

Nyheter rörande examen

  • I bevisärendens fotnotsvy visas nu endast de fotnoter som faktiskt kommer ut på bevisdokumentet. D.v.s. om någon specifik kolumn (t.ex. betyg) inte visas i bevisdokumentet så visas inte heller eventuella automatiska fotnoter för den kolumnen i bevisärendet.

Nyheter rörande andra meriter

  • När en annan merit skapas med ursprunget ”Annat ursprung” så kan nu även en alternativ benämning anges, t.ex. för att kunna skriva urprungets namn på svenska resp. engelska. Den alternativa benämningen visas sedan i flera vyer, t.ex. i studentöversikten och i Ladok för studenter när meriten ingår i ett tillgodoräknande.
  • Om en annan merit har skapats med ursprunget ”Extern part” så visas nu även den engelska benämningen i flera vyer, t.ex. i studentöversikten och i Ladok för studenter när meriten ingår i ett tillgodoräknande.

 

Utbildningsmaterialet har uppdateras till den senaste versionen av Ladok.

2022-01-31 | Webmaster