Ladok

Grundläggande utbildning om uttag med SQL från Uppföljningsdatabasen

När: 2022-01-26 09:00 - 12:00

Grundläggande utbildning om uttag med SQL från Uppföljningsdatabasen

Utbildningen vänder sig till användare med tillgång till sitt lärosätes uppföljningsdatabas för SQL-användning. Det är en grundkurs för nya och tidigare användare som vill fräscha upp sina kunskaper. Kursen kommer hållas på grundläggande nivå.

Under kursen går vi igenom funktionalitet i den SQL-klient som rekommenderas av konsortiet. Vi kommer också att gå genom IO- och BI-objekt som rör studenters deltagande. Kursen består både av teoretiska genomgångar och gemensamma övningar, där varje deltagare gör uttag från sitt eget lärosätes data. Den som deltar behöver därför inför kursen ha skaffat sig en fungerande uppkoppling mot sitt lärosätes uppföljningsdatabas. Instruktioner för uppkoppling kommer att skickas ut till anmälda deltagare.

Kursen har begränsat antal deltagare. Vid stort intresse kan vissa deltagare istället erbjudas att gå kursen senare under våren. Vi planerar också ytterligare tillfällen där vi fortsätter/bygger på med uppgifter som rör studenters resultat. Kurser för mer avancerad användning kommer i ett senare skede.

Tid: Onsdag 26 januari kl 9-12
Plats: Zoom (adress skickas ut till anmälda deltagare)
Anmälan: Mail till utbildning@ladok.se senast 15 december